Desert briose din galbenusuri si limoncelo

de iry-gabriela in Dulciuri, 10 Aug 2017 | 5109 vizualizari

 

Am primit pachet de la sora mea o sticlă de limoncelo și pentru că nu mă dau în vânt după alcool, m-am gândit să încerce să-l folosesc la câteva brioșe cu aromă de lămâie.

 

INGREDIENTE

  • 6 gălbenușuri
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 lingură de limonecelo
  • Coaja de la o lămâie
  • Esență de lămâie
  • Un praf de copt
  • 250 g de făină
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose din galbenusuri si limoncelo:

Gălbenușurile se amesteca impreuna cu zahărul, cu un mixer, până se topește zahărul și se formează o pastă cremoasă.
Peste aceasta se va adăuga, rand pe rand: uleiul, apoi laptele, lingura de limoncelo, coaja rasa de lămâie și esență de lămâie, amestecând tot cu mixerul.
La final, se adăuga făina in care am adăugat praful de copt și amestecam până la omogenizare.
Compoziția rezultată se va pune în forme de brioșe și apoi se va da tava la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.
După ce le-am scos din cuptor și le-am lăsat la răcit, le-am pudrat cu zahăr pudră.
Sper să vă placă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose din galbenusuri si limoncelo" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort "Lapte de pasare"